Tartu ülikool kaalus meditsiiniõppele antud akrediteeringu vaidlustamist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstiõppes ei piisa vaid mannekeeni peal käe harjutamisest, tuleb osata ka inimestega suhelda.
Arstiõppes ei piisa vaid mannekeeni peal käe harjutamisest, tuleb osata ka inimestega suhelda. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tartu Ülikoolile ei meeldinud  kõrghariduse hindamisnõukogu otsustus tulla nende meditsiiniõpet kaks aastat varem hindama ning kool kaalus selle otsuse vaidlustamist.

Kõrghariduse hindamisnõukogu tegi Tartu ülikoolile mitmeid kriitilisi märkusi, kuidas peaks meditsiiniharidust paremaks muutma, muu hulgas leiti, et tuleks õpetada arstitudengitele enam suhtlemist ja pakkuda rohkem praktikavõimalusi, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Seaduses ette nähtud seitsme aasta asemel tullakse nüüd ülikooli uuesti hindama viie aasta pärast. Tartu ülikoolile see ei meeldinud ja kaaluti isegi võimalust komisjoni hinnang vaidlustada.

«Kuivõrd mitte keegi ei vaidlustanud arstiks saamise kvaliteeti, vaid niimoodi ümber selle, siis oli tõesti kõneks küsimus, et kas sellest tulenevalt on õiglane see akrediteering viieks aastaks mitte seitsmeks, aga nagu ma enne mainisin, võiks väga vabalt tulla ka kolme aasta pärast tagasi ja need kõik on korras,» selgitas Tartu ülikooli rektor Volli Kalm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles