Võtame asja isiklikult!

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike võrukael: Krista Kruuv-Käo pere uusima liikme, foksterjer Rufusega. Teda tuleb alalõpmata jälgida, et ta aia alt plehku ei paneks.
Väike võrukael: Krista Kruuv-Käo pere uusima liikme, foksterjer Rufusega. Teda tuleb alalõpmata jälgida, et ta aia alt plehku ei paneks. Foto: Kristjan Teedema

Krista Kruuv-Käo, Eesti edukamaid naissportlasi suveolümpial, on asunud käima elus täitsa uuel rajal. See rada viib peatselt igaüheni meist, personaalselt.

Krista Kruuv, kes sai üle Eesti tuntuks 23 aastat tagasi, kui tõusis Barcelona olümpia purjetamisvõistlustel pärast kolme sõitu liidriks, mäletab, et istus mullu sügisel kodus, kui ühtäkki helises telefon. Ta oli ligi kuus aastat avalikult orbiidilt eemal olnud, kasvatanud kahte väikest last, mistõttu tuli too kõne üksjagu ootamatult.

Ega helistaja Kruuv-Käod – sellist nime kannab ta pärast abiellumist kitarrist Kristo Käoga, kuid argiselt eelistab varianti Kruuv – isiklikult tundnud. Küll aga oli Kruuv jäänud talle silma ja meelde juba ajast, mil ta perekonnanimi oli veel üheosaline. Ei, mitte sellega, et lõpuks sai ta Barcelonas kuuenda koha, millest kõrgemale on suveolümpial küündinud vaid üks Eesti naissportlane, Erika Salumäe. Helistaja teadis Kruuvi eelmise kümnendi algusajast, mil ta juhtis ligi neli aastat Eesti Geenivaramut, kuni sealsed vastuolud paisusid nii suureks, et jätkamine osutus võimatuks. Ajakirjandus lõi tema lahkumise üle innuga lokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles