Gripp näitab taandumise märke

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim haigestuvad grippi lapsed.
Enim haigestuvad grippi lapsed. Foto: Panther Media

Eelmisel nädalal vähenes haigestumus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse, gripilaadsetesse haigustesse ja grippi keskmiselt 25 protsendi võrra kõikides vanusgruppides, välja arvatud vanemaealised patsiendid.

20. kuni 26. aprillini pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3784 haigestunut ning neist ligi pooled (48 protsenti) olid lapsed, teatas terviseamet oma kodulehel.

Terviseameti sõnul püsib haigestumus vanemaealiste hulgas üldjoontes stabiilsena, kuigi märgata on väikest tõusu. Eelkõige on haigestumine seotud gripiviirustega.

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks ja gripiviiruse levikut piiratuks.  

Ringlevate viiruste etioloogilises struktuuris jätkus gripiviiruste langus, teiste respiratoorsete viiruste osakaal kasvab. Möödunud nädalal domineeris RS-viirus, millega seostatakse väike laste ja osa vanemaealiste patsientide haigestumist. Laboratoorse kinnituse said 19 gripiviirust, neist üheks olid A- ja 10 B-gripiviirused.

Eelmisel nädalal suurenes hospitaliseerimist vajanud inimeste arv 23 inimese võrra. E-Tervise andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 575 patsienti.

Grippi hooaeg ei ole aga veel lõppenud. Euroopa WHO regiooni gripiseirevõrgustiku andmetel täheldati piiratud gripilevikut peaaegu kõikides liikmesriikides. Haigestumuse intensiivsust hindavad keskmiseks Holland, Rootsi ja Slovakkia, ülejäänud riikides on haigestumuse intensiivsus madal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles