Pärmseene all kannataja ei pea süsivesikuid vältima

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisnõustaja Triin Muiste sõnul tasuks vohava pärmseene korral loobuda nisujahust, millest on valmistatud paljud saiakesed. 
Foto eesmärk ei ole propageerida toidu äraviskamist.
Toitumisnõustaja Triin Muiste sõnul tasuks vohava pärmseene korral loobuda nisujahust, millest on valmistatud paljud saiakesed. Foto eesmärk ei ole propageerida toidu äraviskamist. Foto: Kristjan Teedema

Kui organismis vohab pärmseen, pole mõttekas teha äärmuslikke valikuid, näiteks jätta täiesti välja süsivesikud.

Toitumisnõustaja hinnangul tuleks liigse pärmseene puhul vältida küll rafineeritud süsivesikuid ja suhkruid, kuid tarvitada võiks siiski täisteratooteid, sest sealt saab organism B-grupi vitamiine, mis aitavad hoida immuunsust.

Liialdada ei maksa aga valguga, see annab liigse koormuse maksale ja neerudele. Seepärast ei tasu ka kõiki süsivesikuid valkudega asendada. Sama probleem võib tekkida ka kulturistidel. Samuti tasub teada, et liigne valgutarbimine põhjustab enneaegset vananemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles