Meestearst: tikksirgeid peeniseid esineb üliharva

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kliinik.ee lugeja esitas meestearstile Margus Punabile küsimuse, kas kogu aeg parema käega masturbeerimine võib põhjustada suguti kõverust vasakule (natuke nagu banaani kuju).

«Varasest teismelise east olen seda nii harrastanud, sest parem käsi on dominantne ja seega ka mugavam. Olen lugenud küll, et see normaalne jne ning ei peaks muretsema. Aga siiski natuke tuska tekitab. Kas aitaks, kui edaspidi kasutaksin selleks teist (vasakut) kätt? Või mida veel saaksin teha ise, ilma haiglasse minemata? Ja samas ka, milliseid valikuid pakuks mulle arst, kui läheksin vastuvõtule? Seksuaalvahekorras ma olnud ei ole, lihtsalt infoks,» kirjutas mees.

Margus Punab vastas:

«Uuringud pole tõestanud masturbatsiooni mõju peenise kõverdamisele. Tegemist siiski ilmselt bioloogilise iseärasusega, mis ilmselt püsivalt puberteediajast olemas ja nüüd muret tekitama hakanud. Päris tikksirgeid peeniseid esineb üliharva. Vähene kõverdumine seksuaalelu ei mõjuta. Kui ikka häirib, siis tasub vastuvõtule tulla. Vaatame üle ja arutame võimalike raviviiside üle - see sõltub ka kõverdumise põhjusest. Raskematel juhtudel saab rakendada operatiivset ravi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles