Haigekassa hinnasurve tõttu võivad lapsed oma hambaarstist ilma jääda

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarstide liidu juht Marek Vink ütles, et laste hambaraviteenuse hinna allasurumine on lühinägelik ja halvendab hambaravi kättesaadavust.
Hambaarstide liidu juht Marek Vink ütles, et laste hambaraviteenuse hinna allasurumine on lühinägelik ja halvendab hambaravi kättesaadavust. Foto: Tairo Lutter

Hambaarstide liidu juhi ja Al Mare hambakliiniku arsti Marek Vingi sõnul survestab haigekassa paljusid laste hambaraviteenuse pakkujaid hindu alandama. Nii võivad need, kes tingimustega ei nõustu, jääda tööta ja lapsed valikuvabaduseta, millise tohtri juures käia.

«Haigekassa tõenäoliselt püüab kulude optimeerimiseks teenust odavamalt sisse osta. Riigi seisukohast on see õiglane, aga ravikvaliteedi seisukohast ja vajalike investeeringute tegemiseks on selline hinna allasurumine lühinägelik,» märkis Vink.

Ta lisas, et ka kehtivas haigekassa hinnakirjas laste hambaravile kehtestatud hinnad ei kata kõiki kulusid ning 10–15 protsendi võrra hindu alandades kannatab kindlasti teenuse kvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles