Terviserisk, millest on raskem vabaneda kui suitsetamisest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea elu sümbolist - õllekõhust on raske vabaneda, kui söömisharjumused ei muutu.
Hea elu sümbolist - õllekõhust on raske vabaneda, kui söömisharjumused ei muutu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi soomlased suitsetavad märksa vähem kui seni ja liiguvad usinalt, ei suuda nad liigsetest kilodest vabaneda.

Hoolimata märksa tervislikumast eluviisist on enamik soomlasi jätkuvalt kimpus liigse kehakaaluga, kirjutab Yle. 2014 oli 60 protsenti meestest ja 43 protsenti naistest ülekaalulised, see tähendab, et nende kehamassiindeks oli üle 25.

Soome tervise instituudi uuringust selgus, et kõige suurem tõenäosus paksuks minna on Uusimaa piirkonna naistel, meestel sellised piirkondlikud eripärad puudusid. Instituudi teadlase Anni Helldani sõnul on probleem selles, et süüakse rohkem, kui suudetakse ära kulutada. Uurija sõnul on soomlaste elustiil  passiivne ja samal on nad pidevalt ümbritsetud ahvatlustest, mis ärgitavad sööma.

Uuringust tuli välja, et Uusimaa elanikud tarbivad rohkem alkoholi, samas teistes piirkondades on selle pruukimine võrreldes 2010. aastaga vähenenud. Uusimaal joob 44 protsenti mehi keskmiselt 8 alkohoolset jooki nädalas, kakskümmend aastat tagasi oli näitaja 40 protsenti. Iga kolmas selle piirkonna naine joob viis alkohoolset jooki nädalas, kakskümmend aastat tagasi jõi iga viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles