Kliinikum saab uue ultraheliaparaadi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultraheliaparaat
Ultraheliaparaat Foto: SCANPIX

Kolmapäeval annab lastefond Tartu ülikooli kliinikumi perekeskusele üle uue ultraheliaparaadi, mille soetamiseks koguti täiendavad 6000 eurot.

Pool ligi 12 000 eurot maksva apraadi hinnast tasus kliinikum, kuid ülejäänu jaoks vajati toetust, teatab lastefond. Uus ultraheliseade antakse Tartu ülikooli kliinikumile üle kolmapäeval, 13. mail.

Tartu ülikooli kliinikumi naistekliiniku ülemämmaemanda Pille Teesalu sõnul vajas perekeskus uut ultraheliseadet suurenenud töökoormuse tõttu: «Lisaaparatuur võimaldab pakkuda teenust suuremas mahus ilma, et peaks patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima.»

UH-aparaat oli algselt planeeritud naistekliiniku 2014. aasta eelarvesse, kuid mitmete teiste seadmete ootamatu väljavahetamise vajaduse tõttu tuli selle soetamist edasi lükata.

Enamus Lastefondipoolsest toetussummast – 5743 eurot – saadi kokku Tartu Tarbijate Koperatiivi (TTK) heategevuskampaaniaga «Uue elu heaks», mille raames oli inimestel võimalik anda Tartu Maksimarketite ja Konsumite kassades oma panus annetuspurkidesse. Lisaks suunas TTK igalt möödunud aasta oktoobrist kuni detsembrini müüdud Meieri ja Hüva kohukeselt 10 protsenti kampaania toetuseks.

6000 eurost puuduoleva summa lisas Lastefond oma ressurssidest, millest osa kogunes UH-aparaadi soetamiseks korraldatud heategevuslike üritustega Tallinna tervishoiumuuseumis ning Ahhaa teaduskeskuses.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles