Arstitudengid alustavad taas populaarset kampaaniat

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis.
Kuvatõmmis. Foto: http://www.eays.ee/idaho/

Neljandat aastat käivitab Eesti arstiteadusüliõpilaste selts (EAÜS) LOVE kampaania, et tähistada rahvusvahelist homo- ja transfoobia vastast päeva.

Rahvusvaheline homo- ja transfoobia vastane päev (IDAHOT) toimub igal aastal 17. mail. Päeva tähistatakse alates 2004. aastast ning selle eesmärgiks on tõmmata tähelepanu diskrimineerimisele ja vägivallale, mille all LGBT kogukonna liikmed kannatavad.

EAÜSi LOVE kampaania eesmärk on näidata üles toetust LGBT kogukonnale Eestis ja mujal. Iga kampaaniamärki kandev inimene edastab sellega oma soovi elada maailmas, kus kõigil on õigus elada tervelt, õnnelikult ja vabana eelarvamuste kahjulikust mõjust, sõltumata sellest, keda armastatakse või millise soo esindajana end tajutakse.

LOVE kampaaniaga liitumiseks tuleb minna lehele www.eays.ee/idaho. Seal tuleb laadida üles oma pilt, vajutades nuppu UPLOAD PHOTO. Kui pilt on ära töödeldud, siis tuleb see lihtsalt alla laadida ning oma Facebooki või muu sotsiaalmeedia konto profiilipildiks teha. Kampaania osalistele soovitatakse jagada kampaania kodulehte sõpradega, et ka nemad oskaksid soovi korral endale vastava profiilipildi teha.

«Kahjuks on inimese seksuaalne või sooline identiteet midagi, mis tekitab paljudes tugevaid eelarvamusi. Kampaania sõnum I see the person behind their sexuality (Ma näen inimest seksuaalsuse taga) kutsub üles nägema kaugemale seksuaalsusest ning märkama tervet inimest,» kirjeldas kampaaniat EAÜSi seksuaaltervise töögrupi juht Aurora Ursula Joala.

Lisaks LOVE kampaaniale leiab selle nädala pühapäeval kell seitse õhtul aset ka teemaõhtu Tartu Genialistide klubis, kus vaadatakse filmi Prayers for Bobby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles