Amet teatab nelja ravimi tarneraskustest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid
Ravimid Foto: Toomas Huik / Postimees

Ravimiameti teatel viibivad nelja ravimi tarned Eestisse - nende hulgas on antibiootikum Augmentin, kolesterooliravim Rosuvastatin Teva, meeleoluhäirete ravis kasutatav Olanzapine Actavis ja kaaliumisäästev diureetikum Spirogamma.

Põsekoopapõletiku, kopsupõletiku, kõrvainfektsioonide, bronhiidi, kuseteede infektsioonide ning naha infektsioonide raviks kasutatava Augmentin 1000mg/200 mg süste ja infusioonilahuse pulbri tarneraskused kestavad 2015. aasta septembrini. Ameti kinnitusel on Eestis saadaval teised sama toimeainete kombinatsiooni sisaldavad süstitavad preparaadid.

Kolesteroolitaseme kontrollimiseks võetav Rosuvastatin Teva 10 mg ja 20 mg tablettide (toimeaine rosuvastatiin) tarneraskused kestavad 2015. aasta juunini. Ravimiameti sõnul on teised rosuvastatiini sisaldavad ravimid apteekides saadaval.

Meeleoluhäirete ravis kasutatava Olanzapine Actavis 10 mg suus dispergeeruvate tablettide ja 10 mg tablettide (toimeaine olansapiin) tarneraskused kestavad juuni keskpaigani. Teised olansapiini sisaldavad ravimid on apteekides saadaval.

tursete, südameveresoonkonna puudulikkuse ja arteriaalse hüpertensiooni

Loe edasi: http://rx.ee/s/1530-spirogamma-50.html?start=1

Tursete, südameveresoonkonna puudulikkuse ja arteriaalse hüpertensiooni ravis kasutatava Spirogamma 100 mg tablettide tarneraskuste kestus ei ole teada. Apteekides on saadaval Spirix 100 mg tabletid.

Ülevaatlik tabel kõigist ravimite tarneraskustest on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles