Eestit tabab lähiaastail kiirabitöötajate põud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Ants Liigus

Praegu on Eestis puudu ligi 400 erakorralise meditsiini valdkonna töötajat ning vajalik kiirabitöö suudetakse ära teha ületundidega. Järgmise viie aasta perspektiivis pole senine süsteem kestlik, leidsid kiirabi liidu aastakoosolekul osalenud.

Tallinna kiirabi juhi Raul Adlase sõnul on sarnaselt muule meditsiinisüsteemile tööjõuprognoos murettekitav ning aega olukorra parandamiseks sisuliselt enam pole, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

Tallinna kiirabijuhi sõnul teevad puuduolevate inimeste töö ära tervishoiutöötajad, kes juba töötavad mõnes haiglas ehk sisuliselt tähendab see Adlase sõnul seda, et inimene, kes lõpetab oma vahetuse haigla erakorralise meditsiini osakonnas või operatsioonitoas, ei lähe koju puhkama, vaid tuleb tööle kiirabisse.

«Oleme tegelikult ignoreerinud nii arstide kui ka õdede adekvaatset vajadust ning ühel hetkel väljub probleem kontrolli alt,» ütles kiirabi liidu ja Tartu kiirabi juht Ago Kõrgvee, kes leidis, et kui probleemiga ei lahendata, siis varsti ei suudeta enam Eesti pakkuda ei perearstiteenust ega eriarstiabi piisavalt kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles