Endise Jehoova tunnistaja vereülekannet vajanud laps paraneb üle ootuse hästi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media

Aprillis «Pealtnägijale» Jehoova tunnistajate suletud maailmast rääkinud usugrupist lahkunud naise enneaegselt sündinud poeg paraneb üle ootuse hästi.

«Pealtnägija» loo peategelase «Laura» viimaseks piisaks sai, kui tal sündis 2013. aasta sügisel sügavalt enneaegne poeg, kelle elu sai päästa ainult korduvate vereülekannetega, mis on aga paraku selle usugrupi tõekspidamiste järgi rangelt keelatud, kirjutab «Pealtnägija» oma sotsiaalmeedia kontol.

Praeguseks on perel aga väga häid uudiseid. «Kõik arstid, kes mu lapsega ja tema haiguslooga kokku puutunud, peavad tema hämmastavat paranemist justkui imeks,» kirjutas usulahkust lahkunud ema saatele.

Naise sõnul on täielikult taastunud isegi ajukahjustuse järgselt kahjustada saanud piirkonna funktsioonid. «Mu laps jookseb, räägib, näeb ja on vaimselt väga hästi arenenud, olles taiplik ja asjalik. Kui oleksin n-ö Jumala karmi keelu (vereülekande) vastu korduvalt eksinud, miks oleks pidanud meil nii ülihästi kõik minema?» rääkis usugrupist lahkunud naine.

«Laura» loodab, et tema lugu on hoiatuseks teistele, kes on mõne ühingu ajupesu ohvrid ja kellelt võetakse võimalus oma peaga otsustada, mis õige ja mis vale. «Parem igasugustest äärmuslikest (usu)organisatsioonidest hoiduda,» tõdes ta ning lisas, et esimene äratundmise koht on see, et «usu nimel» tuleb kas või enda või oma lähedaste elu ohverdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles