Tühja sest suhkurtõvest – sportida saab ikka

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOTO 
Diabeeti põdev Kaupo Raag (pildil numbri all 67) saavutas läinud pühapäeval peetud 34. Tartu rattarallil kõrge 103. koha.
FOTO Diabeeti põdev Kaupo Raag (pildil numbri all 67) saavutas läinud pühapäeval peetud 34. Tartu rattarallil kõrge 103. koha. Foto: Kaimo Puniste / www.kmzphoto.eu

Kaupo Raag ei ole mingi tavaline harrastussportlane. Selleks et muretult starti tulla, on tal alati kaasas sihtasutuse Eesti Antidoping kümneks aastaks väljastatud eriluba. Sellel on must valgel kirjas, et ta tohib end enne võistlusi süstida. Asi on selles, et ilma insuliini süstimata võib Raagi (35) pingutus lõppeda traagiliselt.

Esimese tüübi diabeet ei tähenda, et Raag pidanuks jalgratta, jooksutossud või suusad nurka viskama. Ei, ta jätkab suhkurtõvest hoolimata harjutamist ja võistlemist. See ta harrastussportlasena eriliseks teebki.

Kusjuures ta on spordiradadel edukas. Näiteks pühapäevase Tartu rattaralli pika, 142-kilomeetrise sõidu lõpetas ta kõrge 103. kohaga. Oma parimaks tulemuseks peab ta 2012. aasta seenioride vanuseklassi pronksmedalit Eesti meistrivõistlustel temposõidus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles