Kampaania korras ajas end füüsiliselt vormi üle 300 inimese

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätekõverdused on osa kaitseväe üldfüüsilisest testist.
Kätekõverdused on osa kaitseväe üldfüüsilisest testist. Foto: Tiina Kõrtsin/Õhtuleht

Eesti Tervise Fondi algatatud meeste terviseprogrammiga «Mehed vormi»  on tänaseks ühinenud üle 300 inimese, kes on viie kuu jooksul oma füüsilist vormi testinud ja parendanud.

 «On väga positiivne, et nii palju inimesi tuli programmiga kaasa, oli valmis oma tulemusi jagama ja paremate näitajate nimel harjutama,» ütles Eesti Tervise Fondi juht, perearst dr Eero Merilind. Programmi noorim osaleja oli 12- ja vanim 66-aastane, kõige enam enda proovile panijaid oli 20-35 aastaste seas.

Kaitseväe üldfüüsilise testi sooritaja peab tegema kahe minuti jooksul maksimaalse arvu kätekõverdusi ja istessetõuse ning jooksma aja peale 3,2 kilomeetrit. Osalejad registreerisid oma tulemused programmi veebilehel mehedvormi.ee, mis aitas välja arvutada punktisumma ja võrrelda enda tulemusi kaitseväes kehtivate nõuetega.  Nõuded arvestavad testi sooritaja vanust ja sugu, maksimaalne saavutatav tulemus on 300 punkti.

«Paljudes Tallinna gümnaasiumides sooritatakse kaitseväe testi kehalise kasvatuse tunni raames juba praegu, kavatseme seda teha järgmisel aastal ka meie koolis. Testiks valmistumine ei nõua kulukat varustust või treeningutingimusi ning annab adekvaatse pildi testi sooritaja füüsilisest vormist,» ütles Prantsuse lütseumi kehalise kasvatuse õpetaja Urmas Kokk, kes ka ise programmis osales.

Eesti Tervise Fond koostöös kaitseväe ja kaitseministeeriumiga kutsus jaanuaris tervise- ja liikumisnäitajate parendamisest huvitatud inimesi üles sooritama iseseisvalt kaitseväes kasutatavat füüsiliste võimete testi, harjutama ning tulemusi programmi kodulehel jagama, teatas Eesti tervise Fond. Kokku sooritas jaanuarist maini testi ja parandas oma tulemusi 300 meest ja 30 naist.

 Programmiga ühinenute vahel loosis  Eesti Tervise Fond välja priipääsmeid sportlikele tegevustele ja spordiüritustele – programmis osalenutel oli võimalus lasta erinevatest relvadest Tondi laksetiirus, uisutada Harju tänava liuväljal ja Jeti jäähallis, külastada noorte iluuisutamise MMi Tallinnas ning treenida Sparta spordiklubis. Maikuus välja loositud auhinnaks oli lend kaitseväe helikopteriga Robinson, mille võitsid testis pea maksimumpunktid saavutanud Indrek Hopfeldt ja Evert Eero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles