Ambulatoorsete vastuvõttude arv aina tõuseb

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi tervisestatistika andmetest nähtub, et arstide ambulatoorsete vastuvõttude arv tõusis selle aasta esimeses kvartalis aastatagusega võrreldes 3,8 protsenti.

Seejuures tõusis perearsti vastuvõttude arv 6,1 protsenti, eriarsti ambulatoorsete vastuvõttude arv 1,8 protsenti ja hambaarstidel 1,4 protsenti, kirjutab Meditsiiniuudised.

Perearstide tehtud koduvisiitide arv vähenes aga eelmise aasta sama perioodiga võrreldes seitsme protsendi võrra.

Eriarstide koduvisiitide arv kasvas 2015. aasta esimeses kvartalis 20,5 protsenti, mis absoluutarvuna tähendab, et eriarstid tegid veidi üle 300 koduvisiidi rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Alates 2015. aastast avaldatakse lisaks nelja uue arstiameti vastuvõttude arvud: kardiovaskulaarkirurgias eristati kardiokirurgi ja vaskulaarkirurgi vastuvõtte. Samuti lisati loetellu veel kahe uue eriala arstiameti nimetused – allergoloog-immunoloog ja meditsiinigeneetik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles