Invaru: lihtsama ratastooli saab laenutada 290 krooniga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Leinuste invapoes.
Enn Leinuste invapoes. Foto: Toomas Huik

OÜ Invaru juhatuse liige Enn Leinuste sõnul on enimlaenutatavate kõndimise tugiraamide üürihind kuus 141 krooni ja lihtsamatel ratastoolidel 291 krooni.


Vaid mõne üksiku, eritellimusel tehtud ratastooli üürimine võib Leinuste sõnul maksta 1500 - 2000 krooni kuus.

Uue, 17-18 kilo kaaluva lihtsama ratastooli müügihind jääb vahemikku 5000-7000 krooni. «Iseseisvalt toimetatavatele aktiivsetele liikumispuudega inimestele pakutavad ratastoolid võivad maksta ka 20 000 - 50 000 krooni, kuid need kaaluvad 8 kuni 11 kilo, on üksi autot kasutajale kergelt kokkupandavad ja autosse paigutatavad. Uusim selline mudel kaalub kõigest 4,5-5,5 kilo,» selgitas Leinuste.

Ta lisas, et ratastoolid tellitakse Euroopa tootjafirmadelt igale inimesele individuaallahendina - nagu «rätsepaülikonnad».

Invaru on 17 aastat tagasi asutatud Eesti esimene liikumisabivahendite teenuseid pakkuv ettevõte Eestis, mis tänaseks on ka oma valdkonna suurim.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles