Ärevuse leevendamiseks tasub süüa hapukapsast ja jogurtit

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalse ärevuse all kannatajatele valmistavad ka igapäevategevused peavalu.
Sotsiaalse ärevuse all kannatajatele valmistavad ka igapäevategevused peavalu. Foto: SCANPIX

Hiljutine USAs Marylandi Ülikoolis tehtud uuring näitab, et ärevuse leevendamiseks tasub süüa hapendatud toite, näiteks hapukapsast ja jogurtit.

Uuringus küsiti, milline on 700 üliõpilase probiootiliselt rikaste hapendatud toitude, näiteks hapukurkide tarbimine. Neil, kes sõid rohkem hapendatud toite, tuvastati tunduvalt vähem ärevuse ja ujeduse sümptomeid, vahendab Telegraph.

«Probiootikumid hapendatud toidus on soodsa mõjuga soolestikule ning see leevendab ka sotsiaalset ärevust. Minu arvates on väga põnev, et mikroorganismid soolestikus võivad su meelt muuta,» ütles üks uuringu läbiviijaid, professor Matthew Hilimire.

Sotsiaalse ärevuse all mõistetakse Riikliku Terviseteenistuse järgi suurt ja püsivat hirmu seltskondlikes olukordades. See on üks levinumaid ärevushaigusi maailmas, mille all kannatajatele on rasked ka igapäevategevused, näiteks telefoniga rääkimine ja võõrastega kohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles