Puuetega laste hoiukodu saab lastefondi toel vajalikud abivahendid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusvoodi
Hooldusvoodi Foto: Lastefond / tootja foto

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond aitab Võru Järve Kooli hoiukodu sügava puudega lastele muretseda aspiraatori ja funktsionaalse hooldusvoodi.

Seadmete abi saab hoiukodu pakkuda sügava puudega lastele paremat teenust, sest tagatud on aspireerimist vajavate hoolealuste turvalisus ning lamavatele lastele mugavam asend ja selle hõlpsam muutmine, vahedab lastefond. Lisaks kergendab hooldusvoodi isikliku abistaja tööd, kes peab lapsi pidevalt liigutama ja ratastooli tõstma.

Võru Järve Kooli direktori Reet Kangro sõnul on seni hoiukodu teenusel olevate sügava puudega laste jaoks funktsionaalset hooldusvoodit soodushinnaga renditud, mis pole edaspidi enam aga võimalik.

«Soodushinda võimaldatakse vaid ühele seesugusele seadmele lapse kohta ning kui meil teenusel oleva lapse pere soovib rentida hooldusvoodi ka koduseks kasutuseks, ei saa meie seda enam soodsalt rentida,» selgitas ta. «Vahendi täishinnaga rentimine ei ole aga meie asutuse jaoks perspektiivis mõistlik kulu. Ainus lahendus kvaliteetse teenuse pakkumiseks ja isikliku abistaja töö kergendamiseks on osta hoiukodule isiklik funktsionaalne hooldusvoodi,» lisas Kangro.

Lisaks on Võru hoiukodusse vaja laste hingamisteede puhastamiseks aspiraatorit. Siiani on lapsevanemad pidanud oma koduse aspiraatori last hoiukodusse tuues kaasa tooma. «See on ühest küljest lihtsalt ebamugav, kuid teisalt ka ebaturvaline, sest kui lapse isiklik aspiraator peaks tõrkuma, ei saa last aspireerida ning see võib kurvalt lõppeda,» rääkis Kangro. Seega on aspiraatori soetamine teenusel viibivate laste turvalisuse tagamiseks elulise tähtsusega.

Vajalik aspiraator maksab 672 eurot ning funktsionaalvoodi 650 eurot. Lastefond toetab Võru puuetega laste hoiukodu nende abivahendite soetamisel 1122 euroga.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles