Õige toitumine võib päästa viljatusravist

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foolirikkad toiduained: maasikas.
Foolirikkad toiduained: maasikas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tulevaste lapsevanemate õigest toitumisest sõltub väga paljus see, kas naine rasestub edukalt ja sünnib terve laps. Tasakaalustatud, B-grupi vitamiini folaadi poolest rikas toit aitaks Hollandi Erasmuse Ülikooli meditsiinikeskuse professori Regine Steegers-Theunisseni sõnul ka paljudel seni viljatutel paaridel loomulikul teel rasestuda ning paneks seejuures aluse lapse tervisele.

Kuigi tervislikud eluviisid on Tartu Ülikooli projekti «Happy Pregnancy» («Õnnelik rasedus») raames Eestit külastanud professori sõnul elulise tähtsusega juba enne rasestumist, ei ole ta sugugi kindel, et kõik ka oodatavast perelisast teada saades oma eluviise ja toitumist muudavad.

«Kõik inimesed ei tea, et suitsetamisest ja alkoholist tuleb loobuda ning toituma peab tervislikult juba enne eostamist. Nad ei tea sedagi, et seda peab tegema raseduse ajal. Samuti ei teata, et foolhapet (folaadi sünteetilist vormi – M. L.) peaks võtma juba enne rasedust ja mitte raseduse esimeste nädalate jooksul,» rääkis Steegers-Theunissen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles