Fond ulatas viimase õlekõrre

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fond abistab haigeid.
Fond abistab haigeid. Foto: Panther Media

Vähiravifond «Kingitud elu» aitab 46-aastast ja 50-aastast naist ning 67-aastast meest võitluses vähiga, toetades nende vähiravi kokku enam kui 10 000 euroga. 

Toetus vähiravifondilt on nende viimane õlekõrs, mis kingib uue lootuse paremale tervisele ning võimaluse elada täisväärtuslikku elu oma lähedaste keskel. 

Üks abisaanutest, tänavu 50. juubelit tähistanud tallinlanna kasvatab üksi kahte kooliealist last. Vähk diagnoositi tal poolteist aastat tagasi. Fond aitas naisel kätte saada soolevähiravimi, mis maksab umbes 3000 eurot kuus. Patsient rahastab ise oma ravi 100 euroga. 

«Olen südamest tänulik. See on tõesti mu viimane õlekõrs. Sellist raha poleks mul kusagilt võtta. Mul on kaks last vaja veel koolitada. Nüüd sain lootuse, et näen ühe lapse keskkooli lõpuaktuse ära,» räägib ta. 

Teine, 46-aastane naine võitleb pankreasevähiga. Tänu fondile saab tema ravimi esialgu kolmeks kuuks. Fond rahastab ravi 4300 euroga, naine ise panustab oma tervisesse ligi 750 eurot. 

«Sain möödunud aasta oktoobris ootamatu uudise, et mul on kõhunäärme vähk siiretega maksa. Selline diagnoos ehmatab ära iga 46-aastase naise, nii ka minu. Olin siiani elanud sportlikult ja tervislikult, ehkki stressi on viimastel aastatel palju olnud. Kogu reaalsus ei jõuagi kohe päris kohale. Toeks on mulle mu armas abikaasa, lapsed on tudengitena kodunt eemal ja püüavad ise hakkama saada, hoides mulle pöialt,» räägib naine. Tema keemiaravi on olnud pikk ja kurnav. Kuna viimane uuring kinnitas fakti, et senine raviskeem ei toimi, tuleb proovida muud ravimit. See ravim, mis arsti sõnul tasuks proovimist, ei kuulu kahjuks haigekassa rahastatavate ravimite hulka.

Kolmas uue võimaluse saanud inimene on 67-aastane talunik Tapa lähistelt. Kümme aastat vähi küüsis olnud mees saab fondi abiga soolevähiravimi. Temagi tänab südamest kõiki annetajaid. Soolevähiravim ja erinevate vähipaikmete raviks mõeldud ravim ei kuulu haigekassa soodusravimite nimekirja ning hetkel puudub selgus, kas need sinna üldse võiksid jõuda. 

Juulikuus jätkab vähiravifond annetuste kogumist väliüritustel. Fondi saab panustada nii Õllesummeril, Viljandi folgil, Tallinna Merepäevadel kui ka Koit Toome ja Maarja-Liis Ilusa kontserttuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles