Töötukassa: haigushüvitiste üleviimisel oleks vaid kosmeetiline mõju

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötukassa nõukogu juht Toomas Tamsar ütles, et haigushüvitised saaks teoreetiliselt viia haigekassast töötukassasse juhul, kui koos kuludega liiguksid sinna ka tulud.

Samas lisas ta, et on kahtlane, kas sellel oleks ka mingit mõtet «peale kosmeetika», kirjutab Meditsiiniuudised.

«Eks selle mõttega on aastaid mängitud. Töötukindlustusmaksetest laekuvate vahendite kasutamisel on siiski oma kindel eesmärk – töötukassast saavad hüvitist vaid need, kes sinna vastavaid makseid ka teevad,» lisas ta.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk ütles kommentaariks vaid seda, et praeguses koalitsioonileppes ei ole fikseeritud haigushüvitise maksmise üleviimist haigekassast töötukassasse. Samuti ei ole sellel teemal toimunud arutelusid riigikogu sotsiaalkomisjonis.

Eesti Haiglate Liit teatas mai lõpus, et haigushüvitis tuleks haigekassa eelarvest välja viia, kuna avatud kohustuste kasv seab tõsise löögi alla kindlustatute tervishoiuteenuste finantseerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles