Õppetund noortele: pidu saab panna ka alkoholita

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna algab koolinoortele suunatud uimastiennetuse internetimäng I.S.E., mille eesmärk on panna noori teema üle arutama ja aidata neil pidutsemiseks alternatiive leida.

Projekti eestvedaja Linda Koppel rääkis Vikerraadio hommikuintervjuus, et kaheksanädalases mängus saavad kooliõpilased erinevaid ülesandeid, mis peaksid nad panema arutlema alkoholi ja uimastite tarvitamise teemadel ning otsima alternatiive pidutsemisele.

«Ennekõike loodame, et õpilased leiavad need tervislikud alternatiivid, et nad näevad, et on võimalik pidu panna ka ilma alkoholita ja ilma teiste uimastiteta,» ütles Koppel.

Sarnaseid mänge on tehtud ka paar korda varem, kuid mitte kunagi pole osalejate hulk olnud nii suur – netimängule on registreerunud 100 rühma ja 50 sooviavaldust jäi veel ukse taha. Koppel selgitas, et  varasematel aastatel on projekt olnud suunatud vaid valitud koolidele, tänavu olid uksed lahti kõigile ja sellest ilmselt ka oluliselt suurem huvi.

Varasematest mängudest eristab selleaastast projekti veel uuringu läbiviimine. Uuring tehakse mängu alguses ja lõpus, et teada saada, kas ja millist mõju mäng noortele avaldas. Kui tulemused on positiivsed, on Tervise Arengu Instituut lubanud mängu korraldamisele õla alla panna ka järgmisel aastal.

Mängust saab rohkem lugeda veebiaadressil www.ave.ee/ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles