Uuring: digitaalne terviseinfo aitab võita miljoneid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept hakkas kehtima 1. jaanuarist.
Digiretsept hakkas kehtima 1. jaanuarist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tehnikaülikooli, poliitikauuringute keskuse Praxis ja Eesti E-tervise sihtasutuse ning meditsiiniteenuste osutajate koostöös valminud uuring terviseinfosüsteemi rakendamisega kaasnevatest majandusmõjudest näitas, et võimalik on võita miljoneid kroone aastas.


Uuringu eesmärgiks oli välja selgitada terviseinfosüsteemi täieliku elluviimise võimalikud kulud ja tulud patsientide, raviasutuste ja ühiskonna jaoks ning töötada välja tervishoiupoliitika soovitused edasiseks.

Patsiendile võimaldab e-teenuste kasutamine oma tervise eest paremini hoolitseda, kuna paraneb juurdepääs ravile, inimesel on parem ülevaade oma terviseandmetest ja seega suurem võimalus raviprotsessis osaleda ning tüsistusi vältida. See omakorda võimaldab inimesel kiiremini tööturule naasta ning täisväärtuslikku elu elada.

Meditsiinispetsialisti silmis on patsient e-teenuste eeliseid kasutades palju teadlikum ja suudab seetõttu näiteks kroonilist haigusseisundit paremini kontrolli all hoida. See tähendab, et muuhulgas väheneb haigusseisundite ägenemisest tingitud hospitaliseerimiste ja ka haiglapäevade arv.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles