Veterinaarravimite turul leiab aset oluline muudatus

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lemmik on haige, tuleb kontakteeruda loomaarstiga. Lemmikule ei tohi manustada inimestele mõeldud ravimeid.
Kui lemmik on haige, tuleb kontakteeruda loomaarstiga. Lemmikule ei tohi manustada inimestele mõeldud ravimeid. Foto: SCANPIX

Veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjad Dimela AS ja Remedium AS allkirjastasid ühinemislepingu ning esitasid vastava taotluse Konkurentsiametile.

Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete valdkonnas tegutsenud aastast 1992. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit.

Dimela nõukogu esimehe Kadri Kullmani sõnul sündis ühinemisplaan turuolukorrast, kus konkureerida tuleb suurte rahvusvaheliste ja kohalike ettevõtete ja kohaliku ravimikontserniga. «Dimela ja Remedium on sarnase mõtteviisi ja tegutsemislaadiga pigem väikesed ettevõtted. Ühendades kaks senist konkurenti sünnib suurem ja elujõulisem ettevõte,» selgitas ta.

Remediumi juhi Sivar Irvali sõnul on ühinemas kaks väga sarnast firmat. «Meie ettevõtted on sarnased nii toodete ja teenuste kui ka väärtuste ja põhimõtete osas. Kindlasti arendame ka peale ühinemist jätkuvalt oma koolitusprogramme nii suur- ja väikeloomaarstidele kui spetsialistidele,» lubas Irval.

Konkurentsiameti heakskiiduni tegutsevad Dimela ja Remedium jätkuvalt eraldi ettevõtetena. Ka peale liitumist jääb ühisettevõte seniste omanike pereettevõtteks. Samaks jäävad ka ettevõtte tegevjuhtimise eest vastutavad töötajad. Ühisettevõte jätkab tegevust deviisi «Terve looma nimel» all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles