Diana Ingerainen: ükski internetilahendus ei too arste juurde

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstide seltsi juht ja Järveotsa perearstikeskuse juhataja Diana Ingerainen.
Perearstide seltsi juht ja Järveotsa perearstikeskuse juhataja Diana Ingerainen. Foto: Liis Treimann

Järveotsa perearstikeskuse juhi ja perearst Diana Ingeraineni hinnangul võiks uus videokonsultatsiooni portaal Netiarst tulevikus olla vabalt tema enda loodava e-perearstikeskusega ühendatud. Samas tõdes ta, et ükski uutest internetilahendustest ei too arste juurde.

«Pigem annab ka e-perearstikeskus inimesele võimaluse enda tervisega ise tegelda,» tõdes Ingerainen.

Ta selgitas, et erinevalt uuest videokonsultatsiooni portaalist netiarst.ee ei saa loodavas e-perearstikeskuses arstiga video vahendusel suhelda, vaid selleks on ette nähtud kindel kirjalik vorm, mis võimaldab arstil saada patsiendi kohta struktureeritud infot.

«Lisaks, kui inimene ütleb, et ta tahab tulla köha pärast, siis ta pakub ka võimalust lugeda köha kohta.» Samuti võimaldab e-perearstikeskus pidada toitumis-, liikumis- , vererõhu- ja veresuhkrupäevikut.

Kui netiarst.ee’ga seoses tõstatas terviseamet küsimuse, et teenusel peaks olema tervishoiuteenuse osutaja tegevusluba, siis e-perearstikeskusele pole Ingeraineni sõnul  eraldi luba vaja, sest nõustama hakatakse vaid oma nimistu patsiente ja see läheb ka praegu tehtava meilikonsultatsiooni alla.

«Meil on lihtne – meie osutame teenust ainult oma patsientidele ja ainult läbi oma turvatud kanali. Teeme seda sama asja, mis siiani, ainult keskkond vahetub,» rääkis Ingerainen. Haigekassa seda teenust eraldi ei rahasta, kuid erinevaid kanaleid pidi patsientidega suhtlemine käib nn. pearaha sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles