Pakendite märgistamisesse ei saa kergekäeliselt suhtuda

Sirje Potisepp
, Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allergofood

Toidutootjad kannavad suurt vastutust inimese heaolu eest. 

Kümnele protsendile allergikutest piisab reaktsiooni vallandumiseks vähem kui ühest milligrammist allergeenist, mistõttu on oluline, et allergeenide märgistus oleks pakenditel täpne. See võrdub näiteks 0.00078 protsendiga ühest maapähklist või 0.00021 protsendiga metsapähklist. 

Hea meel on selle üle, et eestlaste huvi toiduainete märgistuse vastu on viimaste aastatega kasvanud. Samas on suundumus toonud kaasa lausa maniakaalse gluteeni- ja laktoosivastase liikumise, mis ei piirdu üksnes pakendi lugemisega, vaid tipneb telefonikõnedega toiduettevõtetesse.

Kuigi toiduainete märgistused on läinud viimasel ajal järjest põhjalikumaks, soovib tarbija tegelikult lihtsust. Mida kiiremini leiab ta pakendilt endale vajaliku informatsiooni, seda suurema tõenäosusega ta seda loeb.

Euroopa Liidu poolt on kõigile toidutootjatele kehtestatud nõue 14 erineva allergeeni märkimiseks toiduaine pakendil ning meie tootjad on seda nõuet seni väga kohusetundlikult täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles