Otsingumootor sidus Rapla haigla kahtlase ravimiäriga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla haigla
Rapla haigla Foto: Arno Saar / Õhtuleht / Scanpix

IT turvalisuse spetsialist sattus iseendale ravimiinfot otsides linkidele, mis sidusid Raplamaa haigla kahtlase ravimiäriga – haigla juhataja kahtlustab häkkerite tegevust.

Aastaid IT-spetsialistina töötanud, sealhulgas IT turvalisusega tegelenud J.K. selgitab, et oli veidi tõbine ja otsis Google’ist infot ühe ravimi kohta, kus otsingu tulemustes kuvati esimeste seas Rapla haigla kodulehekülg koos vastava ravimi infoga ja ostmise võimalusega, vahendab Raplamaa Sõnumid.

Lähemalt uurides leidis ta raplahaigla.ee domeeniga umbes 466 lehte, millest ligi 300 sisaldasid linki erinevate ravimite tellimiseks internetist, kuigi tegelikult oli tegu lingiga kahtlasele välismaisele lehele, mis väidetavalt kaupleb kvaliteetsete ravimitega.

SA Raplamaa Haigla pikaajaline koostööpartner haigla kodulehe majutuse ja e-posti teenuste alal on Eesti Telekom. «Teades ja usaldades Elioni turvasüsteemide tõhusust, on meie koduleht otseste pahatahtlike rünnakute eest kindlasti kaitstud,» kinnitab haigla juhataja Aivar Tooming, kuid kahtlustab pahatahtlike häkkerite tegevust.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles