Amet teatab kolme ravimi tarneraskustest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsravimid solgivad turgu.
Võltsravimid solgivad turgu. Foto: SCANPIX

Ravimiamet teatab skisofreeniaravimi Olanzapine Actavis, kolesteroolitaseme korrigeerimise ravimi Rosuvastatin Actavis ning südamerütmihäireteravimi Adenocor tarneraskustest.

Müügiloa hoidja UAB «Actavis Baltics» Eesti filiaal teatas, et tarneraskustes on skisofreeniaravimi Olanzapine Actavis 5 mg, 10 mg ja 15 mg suus dispergeeruvad tabletid, mille toimeaine on olansapiin, kirjutab oma kodulehel ravimiamet. 10 mg tugevuse tarneraskused kestavad augusti alguseni, 5 mg ja 15 mg augusti keskpaigani. Teised olansapiini preparaadid on ravimiameti sõnul apteekides saadaval.

Tarneraskustes on ka kolesteroolitaseme korrigeerimise ravimi Rosuvastatin Actavis õhukese polümeerikattega tablettide 10 mg 30 ja 60 tabletiga pakendid ning 20 mg 30 tabletiga pakend. Ravimi toimeaine on rosuvastatiin. Tarneraskused kestavad septembri alguseni ning teised rosuvastatiinid on apteekides saadaval.

Müügiloa hoidja Sanofi-Aventis Estonia teatas ravimi Adenocor 3mg/ml süstelahuse (toimeaine adenosiin) tarneraskusest, mille kestus ei ole teada. Sama kontsentratsiooniga adenosiini preparaate rohkem saadaval ei ole, on 5 mg/ml süste-/infusioonilahus.

Tabelit kõigist ravimite tarneraskustest näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles