Meedikud on tuvastanud tänavu poole aastaga 85 uut tuberkuloosijuhtu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu kuue kuuga on meedikud on tuvastanud 85 uut tuberkuloosijuhtu, mida on vähem kui mullu.

Jaanuaris haigestus Eestis tuberkuloosi 14, veebruaris 15, märtsis 15, aprillis 16, mais 13 ning juunis 12 inimest selgub terviseameti statistikast. 2014. aastal registreerisid arstid esimese kuue kuuga 101 uut tuberkuloosijuhtu.

Registreeritud tuberkuloosijuhtude arv Eestis on olnud alates 2000. aastast languses. Mullu suri tuberkuloosi tõttu 23 inimest.

Tuberkuloos on õhu teel leviv piisk-nakkushaigus, mis levib kui kopsutuberkuloosi põdev patsient köhib, aevastab või räägib. Üks nakkuslik kopsutuberkuloosihaige võib aastas nakatada 10-15 inimest ning neist kümnel protsendil areneb elu jooksul välja tuberkuloos.

Eesti on WHO poolt kuulutatud multiresistentse ja eriti resistentse tuberkuloosi ohumaaks. Üle 20 protsendi esmastest ja üle 50 protsendi korduvatest tuberkuloosijuhtudest on multiravimresistentsed tüved, mille korral ravi kestab 5-7 antibiootikumi kombinatsioonraviga 2-3 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles