Poole aastaga toodi võõrsilt nakkuseid kaasa 60 korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproov. Pilt on illustratiivne
Vereproov. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Eesti elanikud nakatusid tänavu kuue kuuga välismaal nakkushaigustesse 60 korral, enim haigestusid inimesed reisil olles rotaviirusenteriiti, selgub terviseameti ülevaatest.

Käesoleva aasta esimesel poolaastal nakatusid Eesti elanikud reisil olles rotaviirusenteriiti 11 korral. Juhtumid leidsid aset Tais, Hispaanias, Egiptuses, Araabia Ühendemiraatides, Ameerika Ühendriikides, Türgis, Pakistanis ja Soomes.

Dengue viiruspalavikku haigestus välismaal üheksa inimest. Haigestumised toimusid Tais, Malaisias, Filipiinidel, Indoneesias, Maldiividel ja Kambodžas.

Kampülobakterenteriidi ehk nakkusliku peensoolepõletiku sai kaheksa inimest. Juhtumid leisid aset Tais, Hiinas, Malaisias, Hispaanias, Türgis ja Venemaal.Noroviirusnakkuse said kolm inimest reisil Ameerika Ühendriikides, Tais ja Soomes.

Malaaria sai üks Ugandasse reisinud Eesti elanik, puukborrelioosi haigestus üks inimene Norras ning puukentsefaliiti üks inimene Soomes. Tuulerõuged sai üks Eesti elanik Ameerika Ühendriikides ja teine Venemaal.

Lamblioosi nakatus üks inimene Ecuadoris ja teine Indias, läkaköhasse nakatus üks Saksamaal ning E. coli soolenakkuse sai üks eestlane Hollandis. A-viirushepatiiti nakatumine toimus ühel korral Peruus ja teisel korral Indias. E-viirushepatiiti nakatus üks inimene Lätis ja adenoviirusenteriiti üks Ameerika Ühendriikides.

Looma käest said eestlased välismaal hammustada viiel korral, kahel korral Tais ja kahel korral Sri Lankal ning ühel korral Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles