Enamik rasvunutest ei jõua kunagi normaalkaaluni

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigset kaalu ei peeta tervisele kasulikuks.
Liigset kaalu ei peeta tervisele kasulikuks. Foto: Panther Media

Hiljutisest uuringust selgus, et kuigi paljud rasvunud inimesed püüavad parema tervise nimel jõuda oma normaalkaaluni, saavutavad selle vähesed. 

Samuti ollakse raskustes normaalkaalu hoidmisega, kirjutab WebMD. Uuringus osales üle 176 000 rasvunud Briti täiskasvanu aastatel 2004 kuni 2014. Tõenäosus normaalkaalu saavutamiseks oli ühel mehel 210st. Rasvunud naiste väljavaated olid veidi paremad: normaalkaaluni jõudmise tõenäosus oli ühel naisel 124st.

Positiivsema poole pealt tõid aga uurijad välja, et suurema tõenäosusega kaotasid rasvunud inimesed viis protsenti keharasvast ning selles piisab, et alaneks vererõhk ning veresuhkru tase.

Samas kogunesid enam kui kolmveerandil kaalulangetajatest kaotatud kilod viie aasta jooksul tagasi, räägivad uurijad reedel väljaandes American Journal of Public Health avaldatud uurimuses. Teadustöö autorite sõnul on uurimuse tulemused murettekitavad. Seetõttu tuletas uurimust juhtinud Londoni ülikooli teadlane Alison Fildes meelde, kuivõrd oluline on ennetada rasvumist.

Samas lisati, et kaalulangetamist ei saa pidada mõttetuks. Peale selle teostati uuring elektrooniliste haiguslugude põhjal ning seal ei olnud kirjas, kuidas inimesed kaalu alandada püüdsid. Seega ei saa uurimusest järeldada, kuivõrd efektiivsed või ebaefektiivsed on kaalulangetusprogrammid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles