Küüslaugu kasulik mõju leidis kinnitust

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauku on kasutatud ka rahvameditsiinis kuseteede haiguste raviks.
Küüslauku on kasutatud ka rahvameditsiinis kuseteede haiguste raviks. Foto: Panther Media

Värskest uuringust selgus, et küüslauk võib aidata ravida kuseteede infektsioone, mille puhul pole abi antibiootikumidest.  

Kuseteede nakkushaigusi ravitakse üldiselt antibiootikumidega, kuid mõned tüved on muutunud resistentseks, kirjutab portaal newsmax.com. India uurijad katsetasid, kuivõrd efektiivne on nende haiguste ravimisel küüslauk, mis on ka rahvameditsiinis seesuguste probleemide korral kasutust leidnud.

Uurijad leidsid katsealuste kuseteedest pärit uriinist 166 bakteritüve, millest 56 protsenti olid antibiootikumidele resistentsed. 82 protsendist resistentsetest tüvedest saadi aga lahti tänu küüslaugule. See on esimene uurimus, mis kinnitab seost, et küüslauk võib aidata ravida kuseteede haigusi, mille puhul ei aita antibiootikumid.

Kuseteede infektsioonid puudutavad tavaliselt põit ja kusitit. Naistel on suurem risk nendesse nakatuda. Kuseteede infektsioonid tekitavad valu, häirivad igapäevaelu ning tõsised kõrvalmõjud võivad tekkida, kui haigus levib neerudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles