Nahahooldus reisimise ajal

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnamuutus võib nahale erinevalt mõjuda.
Keskkonnamuutus võib nahale erinevalt mõjuda. Foto: Wavebreakmedia ltd

Kaugematesse ja eksootilistesse riikidesse reisimisel tuleks pöörata erilist tähelepanu oma naha tervisele.

Teised kliima- ja ilmastikuolud võivad nahal reaktsioone tekitada, kirjutab webmd.com blogi. Mõnda lihtsat asja vältides on naha seisukord terve reisi vältel hea.

1. Ära kasuta pika lennureisi ajal meiki. Kuna lennukis on meigi eemaldamine raskendatud, võib see tähendada, et pead meigiga magama jääma.

2. Lennuki salong on konditsioneeri tõttu väga kuiv, seega võta kindlasti kaasa näo- ja kätekreem ja võimalusel ka huulepalsam. Väikestes kogustes esmaabikosmeetikat on pardal lubatud.

3. Joo lennu ajal palju vett ning väldi alkoholi. Esimene aitab jäsemete paistetust vältida, teine hoopis soodustab seda.

4. Proovi iga tunni järel korraks oma istekohalt tõusta ning tualetini ja tagasi jalutada. Sedasi paned vere käima ja hoiad ära trombide teket. Pikalt ühel kohal istumise tulemusena võivad silmaalused siniseks minna, kuna veri ei jõua pindmise nahakihini.

5. Hoia säilitusainevabad silmatilgad läheduses. Isegi kui silmad tavaliselt ei kuiva, võib pikk lend punetust ja kipitust põhjustada. Kui võimalik, kanna läätsede asemel prille.

6. Eriti kaugetes riikides võiks kahtluse korral hotelliseebi asemel kaasavõetud puhastusvahendeid kasutada. Võta kaasa näopuhastaja või toonik ning piisav hulk vatipatju.

7. Võta kaasa spetsiaalne vahend, mida putukahammustuste korral kasutada.

8. Pikad jalutuskäigud ja matkad tekitavad jalgadele ville ja hõõrumisi. Ka nende tarbeks on spetsiaalsed plaastrid, mille võiks kaasa võtta.

9. Ära unusta päikesekreemi: ka pilvise ilmaga on soojal maal UV-kiirgus väga suur ning nahk on inimese suurim organ ja vajab kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles