Kuidas vananedes tervislik välimus säilitada?

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halle juukseid pole põhjust karta
Halle juukseid pole põhjust karta Foto: Fabrice Michaudeau

Enamik inimesi sooviks vananedes hea tervise ja välimuse säilitada, aga kuidas?

Järgnevad nõuanded aitavad vananemise juures mitte ainult tervislik välja näha, vaid ka head enesetunnet säilitada, vahendab health.com

Peened iluprotseduurid pole vajalikud

Täiesti rahumeeli võib vananemisvastased tooted ja kreemid puutumata jätta, keskendudes kolmele asjale: päikesekreem, A-vitamiin ja näokreem alates 20. eluaastast. A-vitamiin on võimas antioksüdant ning tuleks valida kreem, mis seda sisaldab (pakendil märgitud retinoid/retinol).

Päikesekaitsekreemi tuleb kasutada ka siis, kui otsese päikesevalguse käes ei viibi. Sedasi on nahk aastakümneid kauni välimusega ja terve.

Liigutamine

Selleks võivad motiveerida erinevad asjad, näiteks hea enesetunne, soov stressi vähendada, kaalulangetamine jne. Põhiline on, et see hoiab inimese keha noorena. Nahk on inimese suurim organ ning kõik, mis on hea kehale, on hea ka nahale. Unustada tuleks müüdid, justkui trennis või joostes üles-alla hüppamine venitaks nahka ja tekitaks kortse – see on vastupidi.

Ära varja end meigiga

Kortsud, pruunid laigud ja kotid silme all võivad tekitada kiusatust need meigiga katta. Siiski ei saa meigiga vananemist varjata ning efekt võib olla äraspidine. Ühe paksu jumestuskreemi kihi asemel võiks kasutada paari õhema kihi kandmist nahale: kerge kreem ja mineraalpuuder peale. Puudrit pole vaja kanda kogu näole, vaid ainult T-tsoonile.

Hoolitse käte eest

Nägu ja käed saavad kõige enam päikest ning näole pööratakse hooldusega rohkem tähelepanu. Käed on enamasti see kehaosa, mis reedab inimese vanuse. Seega tasuks näokreemi ülejääk igal õhtul käeselgadele määrida.

Enesekindlus

Tunnetel on tervisele väga otsene mõju. Vananemine on loomulik protsess ning sedasi tuleks ka suhtuda. Soov iga hinna eest noor paista viib sageli ebaõnnestumisteni. Oluline on jätkata oma tavapärast ilu- ja hügieenirutiini, mitte suunduda kunstlike võtete juurde. Enesekindlus tagab sisemise rahu ja harmoonia, mis ühtlasi pikendab eluiga.

Pole põhjust häbeneda halle juukseid

Paljud inimesed näevad halli peaga suurepärased välja. Väljapeetud lõikus ning spetsiaalne hallide juuste šampoon annavad enesekindlusele veelgi lisa.

Maga piisavalt

Iluuni pole asjata oma nime saanud: kehv uni paistab kohe näos ja välimuses välja ning lisaks tunneb inimene end seetõttu vähem atraktiivsena. Uni mängib naha taastumisel väga olulist rolli. Inimeste nahk, kes magavad 7-9 tundi on palju elastsem ja elujõulisem kui neil, kes magavad 5 tundi või vähem.

Kõiki  spaaprotseduure pole vaja proovida

Kuigi kosmeetiku juures ja näohoolduses käimine võib olla lõõgastav, siis tegelikult peaks nahaarstiga endale vajalike protseduuride teemal rääkima. Ka dermatoloogid viivad läbi nahaprotseduure, mis on kindlasti efektiivsem ja turvalisem kui tavalise kosmeetiku juurde minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles