Eestlastel eriolümpialt juba kolm medalit

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolümpia medal
Eriolümpia medal Foto: EO Eesti Ühendus erakogu

Eriolümpial Los Angeleses osaleb tänavu kõigi aegade suurim Eesti delegatsioon – tänase seisuga on võidetud kolm medalit.

Sel nädalal toimuvad Los Angeleses, USAs eriolümpia maailmamängud, millest võtab osa 6500 intellektipuudega sportlast 165 riigist, kelle hulgas on ka kõigi aegade suurim ehk 20 sportlasest ja kümnest taustajõust koosnev Eesti delegatsioon. 

Eesti delegatsiooni kuulub 20 sportlast vanuses 15–37 aastat, kes võistlevad korvpallis, kergejõustikus, iluvõimlemises, bocce's ja bowling'us. Eve Klade sai naiste kuulitõukes tulemusega 7.93 hõbemedali  ja Elmer Tiks võitis bocce meeste üksikmängus pronksmedali ning Eesti esimene medal tuli ka iluvõimlemise lindikavas. 

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele ning ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärgiks on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust. 

Tänavuste eriolümpiamängude näol on tegu rahvarohkeima Los Angeleses toimunud üritusega alates 1984. aasta olümpiamängudest – oodatakse ligi 500 000 pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles