Seksuaalpartnerite vahetamine tõstab sperma kvaliteeti

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodipartnerid.
Voodipartnerid. Foto: SCANPIX

Teadlased tõestasid, et mehed, kes harrastavad seksuaalsuhteid tihti erinevate naistega, saavutavad kiiremini orgasmi ning toodavad kvaliteetsemat spermat.

Uuringuga näidati, et sperma kvaliteet tõusis, kui mehed seksisid võõraste naistega, vahendab Daily Mail. Teadlased College of Wooster ülikoolist Ohios loodavad selle tulemusega kaasa aidata viljatusravis.

«Meie uuringutulemused on omas valdkonnas esimesed, mis näitavad, et meeste seemnevedeliku olukorda saab parandada uudset naist stiimulina kasutades,» ütles uuringut juhtinud Paul Joseph.

Katsest võttis osa 21 heteroseksuaalset meest vanuses 18-23 eluaastat, kellel polnud varasemalt seksuaalse tegevuse ega munandite tervise häireid ning sugulisel teel levivaid haigusi. Lisaks polnud ükski meestest suitsetaja ega tarbinud ravimeid.

Kõigil osalejatel paluti tuua 15 päeva jooksul seitse spermaproovi. Iga 48-72 tunni järel vaatasid mehed privaatses ruumis teadlaste edastatud klippe erootilistest filmidest, kuhu oli kaasatud üks mees- ja  naisnäitleja. Filmilõigud olid umbes kolme minuti pikkused ning lõppesid, kui mees ejakuleeris.

Kuues klipis oli sama mees- ja naisnäitleja, kuid need erinesid seksuaalsete aktide poolest. Seitsmendas klipis oli sama mees, kuid naine erines varasemast kehatüübi, näojoonte, juuksevärvi ja tätoveeringute poolest. Igal osalejal paluti üles märkida aeg, mil nad seitsmendat filmilõiku vaatasid ning millal ejakuleerisid. Seepeale analüüsisid teadlased spermaproove, et teha kindlaks sperma kvaliteet.

«Katses osalenute sperma oli kvaliteetsemate omadustega, kui filmiklipis ilmutas end juba tuttava naise asemel uus. Lisaks ejakuleerisid mehed teda vaadates kiiremini kui varasemat naist korduvalt nähes,» ütlesid uuringu läbiviijad. Teadlaste arvates panustavad mehed rohkem uutesse vahekordadesse koos tavapärasest harjumatu partneriga.

Liikuvate spermatosoidide arvu suurenemise tulemusel võib olla ka suurem tõenäosus viljastamiseks, mida saaks kasutada viljatusravis või ka juhtudel, mil mehe viljakusvõimekus on alahinnatud või diagnoosimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles