Laste vaimse tervise kauaoodatud keskus avab uksed

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastehaigla Toetusfondi tänuüritus
Lastehaigla Toetusfondi tänuüritus Foto: Teet Malsroos

Laste vaimse tervise keskus avatakse 27. augustil.

«13 aastaga raskelt kätte võideldud hoone ehitamine ise võttis aega vaid aasta. Selle avamine on tõeline pidupäev, sest nüüd on meil nii koht kui ka inimesed, et võimaldada paremat abi psühholoogiliste ja psühhiaatriliste probleemidega peredele,» ütles Tallinna Lastehaigla juhatuse esimees dr Katrin Luts. 

Uue keskuse juht, Tallinna Lastehaigla psühhiaatriakliiniku juhataja Anne Kleinberg sõnas, et meeskonna jaoks on avamine positiivne uus algus: «Meie professionaalsed meeskonnad on valmis andma oma parima abi kõikidele pöörduvatele lastele ja nende peredele. Uus keskus võimaldab senisest enam arvestada erinevas vanuses ja muredega laste vajadustega.»

Avamisel võtavad sõna tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev, Norra suursaadik Dagfinn Sørli, abilinnapea Merike Martinson, haigla ja psühhiaatriakliiniku juhatajad ning ehitaja. Maja õnnistab sisse EELK Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus ning muusikat teevad Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo.

Hoone kerkis Norra finantsmehhanismi rahvatervise programmi toel. Selle enam kui 6,6 miljoni eurosest kogueelarvest on 3 542 179 eurot Norra riigi toetus, 624 750 eurot Eesti riigi kaasfinantseering. Ülejäänu on haigla omafinantseering. 

Laste Vaimse Tervise Keskuses hakatakse osutama ambulatoorseid ja statsionaarseid psühhiaatrilisi teenuseid lastele ja noorukitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles