Meditsiiniõed pöörduvad kutse juurde tagasi

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu õendus- ja hooldekeskus
Pärnu õendus- ja hooldekeskus Foto: Aldo Luud

Tallinna Tervishoiukõrgkool kutsub praeguseid ja endisi õendustöötajaid registrieksamit sooritama ning oma kutse juurde tagasi pöörduma.

Tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits ja projektijuht Kadri Kööp kinnitasid Meditsiiniuudistele, et huvi on olnud suur.

«25 õppekohale on 24. augusti seisuga laekunud 48 avaldust,» ütles Kööp, «meile on helistatud, kirjutatud ja kohale tuldud. Huvi on üles näidanud erinevates valdkondades töötavad inimesed - juuksurid, massöörid, klienditeenindajad, lasteaiaõpetajad.»

Ernitsa sõnul eelnevat koolitust ei toimu: «Õppimine algab kohe, sest tegemist on õppijatega, kellel eelnevalt olemas õe diplom või tunnistus. Kursus algab 1. septembril. Teooriaõpe toimub septembris-novembris ja seejärel kuu aega kestev praktika praktikabaasis.» Kööp lisas, et kursus lõpeb detsembris eksami sooritamisega ja kursuse käigus toimub vajadusel eesti keele õpetamine teise emakeelega õppijatele.

Õppeperioodil makstakse kursuslastele õppetoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles