Kooliõde Reet Rannu: «Vanemad jälgigu rohkem oma lapse tervist!»

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisekontrolli pereõe juures peavad tegema kõik koolilapsed.
Tervisekontrolli pereõe juures peavad tegema kõik koolilapsed. Foto: PantherMedia

Kord kuulsin kaht ema arutlemas: mis juhtub siis, kui laps jääb koolis haigeks? Peab ta minema kooliõe juurde ja mida temaga seal tehakse? Kes kirjutab puudumistõendi – nõuab see lapse perearsti järjekorda panemist või piisab lapsevanema kirjutatud tõendist? Viimsi keskkooli kooliõde Reet Rannu teeb asjad selgeks.

«Esimesse klassi tuleb laps perearsti tõendiga ja seepärast toimub tema tervisekontroll kooliõe juures alles kevadel,» ütleb Rannu. «Kooliõde teeb tervisekontrolli ka kolmandas, seitsmendas ja üheteistkümnendas klassis. Teises, viiendas ja üheksandas klassis toimub lapse tervisekontroll perearsti juures ja selle kohta tuleb saata kooli tõend.»

Milleks kooliõde?
Kooliõe peamine ülesanne on olla pidevalt kursis lapse terviseseisundiga, selgitab Rannu. Muu hulgas kontrollib ta nägemist, rühti, lampjalgsust, mõõdab vererõhku, teeb kaitsesüste ning kaalub. Tähelepanekud tehtud, kannab ta tulemused lapse tervisekaardile ja annab tagasisidet ka vanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles