Ministeerium: ravimiameti suhtes ei ole algatatud sisekontrolli

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium
Sotsiaalministeerium Foto: Liis Treimann/Postimees/Scanpix

Sotsiaalministeerium lükkab ümber apteekrite liidu teate, nagu oleks ravimiameti suhtes algatatud sisekontroll.

Sotsiaalministeerium lükkab ümber Eesti apteekrite liidu poolt eile õhtul saadetud pressiteates sisalduva info, nagu oleks sotsiaalministeerium algatanud sisekontrolli ravimiameti tegevuse uurimiseks seoses OÜ-le Samfred üheksa üldapteegi tegevusloa väljastamisega, teatab ministeerium.

Samuti lükkab ministeerium ümber väite, et ravimiamet pole vaevunud apteegiturul tegutsevate ettevõtjate vahelisi seoseid korralikult uurima. Sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuhi Malle Aleksiuse sõnul ei ole ministeeriumil täna põhjust kahelda ravimiameti tegevuse seaduslikkuses ega otstarbekuses, nn sisekontrolli ehk teenistuslikku järelevalvet sotsiaalministeerium algatanud ei ole.

Üldapteekidele tegevuslubade väljaandmise otsustab Ravimiamet. «Mitmed ravimiameti otsused seoses üldapteekidele tegevusloa andmise ja üldapteegi tegutsemiskoha muutumisega on hetkel kohtus vaidlustatud ning õigusriigis võtab sel juhul otsuste õiguspärasuse üle otsustada kohus,» nentis Aleksius.

Sotsiaalministeeriumile teadaolevalt ei ole ka konkurentsiamet alustanud antud asjas uurimismenetlust. Ravimiamet on varasemalt pöördunud konkurentsiameti poole üldapteegi tegevusloa väljastamise menetluses küsimusi tekitavate seoste tuvastamiseks. «Konkurentsiameti vastusest ravimiametile nähtub, et kahtlustäratavaid seoseid konkurentsiameti poolt ei tuvastatud,» ütles sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles