Üliefektiivne osooniteraapia aitab tava- ja ilukirurgias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osooni-hapnikusegu turgutab efektiivselt nahka
Osooni-hapnikusegu turgutab efektiivselt nahka Foto: VipMedicum

Pärast äikesevihma on õues eriliselt värske õhk –  seda seetõttu, et atmosfääris sisalsub siis tavapärasest rohkem osooni.

Meditsiin on suutnud selle looduslikult esineva gaasi omadused ilu ja tervise kasuks tööle rakendada. Antud teemat käsitles väljaanne Den Za Dnjom vene kosmeetiku ja dermatoloogi, meditsiiniteaduste kandidaadi Irina Gribkovaga.

Irina on aastaid tegelenud osooni ravi- ja kosmeetiliste omadustega. Tallinna ilukliiniku vipMedicum spetsialistidele viis ta läbi koolituse osooniteraapiast kosmetoloogias.

Efektiivne ja taskukohane

Osooniteraapia avastati juba Esimese maailmasõja ajal. Saksa arstid katsetasid osooni ja hapniku segu haavatute raviks ning juba siis oli teada osooni antiseptiline mõju põletike vastu, mis on pea samaväärne antibiootikumidega. Saksamaa, Venemaa, Itaalia ja Hispaania on peamised osooniravi edendajad ka tänapäeval. Suurt huvi ja tähelepanu on see pälvinud ka Kuubal, kuna see tegemist on väga efektiivsete ja võrdlemisi odavate protseduuridega.

Kuidas toimub osooniga ravimine?

Teraapias kasutatakse osooni ja hapniku segu. Osooni osa selles on üliväike, jutt käib mikrogrammist liitri kohta. Siiski omab see kaduvväike kogus ülisuurt ja tugevat raviomadust.

Kudede väliseks mõjutuseks ehk raviks kasutatakse osooniga rikastatud õli, naha alla süstitavat osooni-hapniku segu, samuti on olemas spetsiaalsed plastkonteinerid, mis nahaprobleemide korral mähitakse jalgade või käte ümber. Juuste raviks on olemas vastavad kilemütsikesed.

Välja on töötatud ka metoodika, millel on üldine tervendav mõju kogu organismile. Sel puhul kasutatakse eelkõige osooniga rikastatud lahust, mida manustatakse tilgutiga. Lääne meditsiinis on kasutusel autohemoteraapia, mille puhul veri kogutakse steriilsesse anumasse ning lisatakse osooni ja hapniku segu, misjärel siirdatakse veri patsiendile tagasi veeni.

Teistsuguse praktika ja näidustuste puhul viiakse osooni-hapnikusegu inimesele jämesoolde. Seda tehakse näiteks väikelaste immuunsuse parandamiseks või dermatoloogiliste haiguste raviks.

Ka veenilaiendite puhul on osooniteraapiast kasu, näiteks aitab see parandada verevalumeid ja vähendada valu. Kõik need meetodid liigitatakse füsioteraapia valdkonda.

Millel põhineb põhineb osooniteraapia toime?

Osoon on väga mitmekülgne, esiteks parandab ta üldist vereringet ja mikrovereringet. Teiseks hävitab baktereid, viiruseid ja seeni. Eriti oluliseks osutub see omadus viirustevastases toimes, kuna viirused tungivad raku sisemusse.

Kõik viirustevastased preparaadid lõhuvad samuti rakku selleks, et üldse viiruseni jõuda ning sellega kaasnevad kõrvaltoimed.

Osoon jõuab rakku läbi rakuseina seda kahjustamata. Antud omadusi kasutatakse juba praegu herpese raviks, samuti günekoloogiliste viirustega nagu klamüdioos ja mükoplasma, võitlemiseks.

Lisaks parandab osoon üldist immuunsust, peatab vabasid radikaale ja aktiveerib organismi loomulikku vastupanuvõimet.

Ning mis veel oluline, osoon pole medikament, vaid looduslik keemiline element. Pole mitte väheoluline mainida, et kõik ravimid koormavad maksa ja neerusid.

Kas osooniteraapiale on vastunäidustusi?

Praktiliselt mitte. Peamine vastunäidustus on vaid tõsine häire vere hüübimisel, mis omakorda võib põhjustada trombide teket või infrakti. Teoreetiliselt võib esineda ka individuaale osooni-hapnikusegu talumatus, kuid seda pole meie praktikas esinenud.

Samas kõneleb meetodi ohutusest ka tõsiasi, et seda on sobilik ja lubatud kasutada isegi rasedatel ja väikelastel.

Mil moel kasutatakse osooniteraapiat ilukliinikutes?

Osooniteraapiaga saab lahendada väga paljusid kosmeetilisi ja dermatolooglisi probleeme. Suurte ja kaugelearenenud probleemide korral kasutatakse kõige kõrgema kontsentratsiooniga osooni-hapnikusegu süste. Sellisteks on näiteks akne ja roosatsea, mille puhul osooniravi annab väga edukaid tulemusi.

See parandab naha struktuuri ning põletikuvastane toime ennetab tüsistuste tekkimist, kiirendab taastumist ja paranemist.

Madal kogus osooni on samas piisav naha niisutamiseks, noorendamiseks ja pinguldamiseks. Sellisel puhul kasutatakse tema omadusi mikrovereringe parandamiseks, mis omakorda viib parema naha toitmiseni ja rakuenergia aktiveerimiseni.

Ilukliinikutes süstitakse osooni-hapnikusegu näiteks laubale, põskedele, lõuale ja kaelale ülipeente nõelte abil. Selliste protseduuride peamised eesmärgid on vereringe turgutamine, nahaaluse rasva vähendamine konkreetsest piirkonnast, topeltlõua vähendamine ja ümarate põskede salendamine.

Osoonisüstid puusa, reie, tuhara ja kõhu piirkonda annavad häid tulemusi tselluliidi raviks: osoon justkui sulatab ladestunud rasva ja «tselluliidivõrku».

Sama ravi on hetkel uusim viis ka juukseid taastavate hoolduste puhul. Esmalt süstitakse osooni-hapnikusegu peanahka ning seejärel lastakse ravil 15 minuti jooksul spetsiaalse kilemütsi all toimida. Protseduur on andnud häid tulemusi juuste väljalangemise vastu ning parandanud juuste väljanägemist.

Mul on väga hea meel, et kõik need võimalused on nüüd kättesaadavad ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles