Regionaalhaigla alustas koostööd Taiwani ülikoolihaiglaga

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani Ülikoolihaigla esindaja dr Shur-Chyr Chen ja Regionaalhaigla ülemarst dr Andrus Remmelgas
Taiwani Ülikoolihaigla esindaja dr Shur-Chyr Chen ja Regionaalhaigla ülemarst dr Andrus Remmelgas Foto: PERH

Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Taiwani ülikoolihaigla sõlmisid reedel, 11. septembril koostööleppe edendamaks kahe haigla vahelist koostööd.

Haiglatevahelise koostööleppe allkirjastasid Regionaalhaigla ülemarst dr Andrus Remmelgas ning Taiwani Ülikoolihaigla esindaja dr Shur-Chyr Chen.

Dr Cheni sõnul on ootused kahe haigla koostööle suured. «Loodame ühiselt arendada nii tervishoiuteenuseid kui ka edendada akadeemilist koostööd erinevate uuringute ja teadustööde näol,» täpsustas dr Chen.

Külalised kuulasid juhatuse esimehe Tõnis Alliku haigla tutvustust, nahahaiguste valdkonnast rääkis naha- ja suguhaiguste keskuse juhataja dr Maigi Eisen ning kardiokirugiast kardiokirurg dr Günter Taal.

Külalistele avaldas muljet Eestis rakendunud e-tervise süsteem. Kardiokirurg dr Ron Bin Hsu ütles: «Alustasime enda haiglas E-haigla projektiga, kuid Taiwanis ei ole veel üleriiklikku E-tervise süsteemi, soovime liikuda selles suunas.»

Pärast lepingu allkirjastamist ning ettekannete kuulamist külastati ühiselt haigla laboratooriumi, kardioloogiakeskust, radioloogiakeskust ning erakorralise meditsiini keskust.

Taiwani ülikoolihaigla on Taiwani juhtivaid haiglaid, kus töötab üle 6000 inimese, nendest 1194 arsti ja 2825 õde ning haiglas on 1948 voodikohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles