Vihmane suvi vähendas purjutavate noorte arvu

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu halvale ilmale polnud laste kainenemistoad suvel koormatud.
Tänu halvale ilmale polnud laste kainenemistoad suvel koormatud. Foto: Arvo Meeks

Tallinna Laste Turvakeskuse juhataja Priit Siig arutles, et tänu kehvale suvele polnud veebruaris loodud neljakohaline kainenemistuba paljude joobes noorte poolt hõivatud.

«Suvekuudel juunist augustini toodi meile kaineks magama kokku 14 alaealist, mis on võrreldes algusajaga meeldiv muudatus,» sõnas Priit Siig.

Tema sõnul oli tendents taanduv, sest kui juunis kainenes kuus last ja juulis viis, siis augustis tõi politsei vaid kolm purjus alaealist. «Väikese arvu põhjuseks võib olla ka vihmane suvi, ehk pidu peeti pigem siseruumides ja politsei huviorbiiti linnatänavatel satuti vähem,» spekuleeris Siig.

Poole aasta jooksul on Laste Turvakeskusesse kainenema toodud 38 alaealist vanuses 13-17. Neist üle kolmandiku olid tüdrukud ja 21 eestlased, ülejäänud vene keelt kõnelevad noored.

Joobunud laps tuuakse turvakeskusesse juhul, kui politseil ei õnnestu kinnipeetud lapse kodust aadressi välja selgitada või ei saavutata lapsevanemaga telefoni teel kontakti. Politseipatrull teavitab turvakeskust kliendi toomisest eelnevalt telefoni teel, kontrollides, et noorel ei oleks kaasas alkoholi, narkootilisi aineid ega ohtlikke esemeid.

Turvakeskus osutab öist majutusteenust ajavahemikus kell 22.00-10.00. Hommikul edastab osakonnajuhataja info lapse majutamisest kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajale ja lapsevanemale, alaealine lahkub sama päeva jooksul.

Öisele teenusele suunamisel peab eelnema alaealise tervisliku seisundi kontrollimine haigla EMO-s juhtudel, kui noore joove on raske ja esineb mürgitus, üledoos või muul moel lapsele eluohtlik seisund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles