Spetsialist: sajad erialaõed vajavad väljaõpet

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õdede väljaõpe võtab suuna rohkem iseseisva abi osutamisele
Õdede väljaõpe võtab suuna rohkem iseseisva abi osutamisele Foto: Mihkel Maripuu

Õe erialaõppes rõhutakse senisest enam õendustöötajate võimekusele iseseisvalt abi osutada.

«Tallinnas on mitusada õde, kes vajavad väljaõpet spetsialistiks. Arvestades, et õppimine teises linnas kujuneb ressursimahukaks, on intensiiv- ja vaimse tervise spetsialisti eriõppe alustamine Tallinnas väga vajalik,» ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla õendusdirektor Aleksei Gaidajenko.

Regionaalhaigla on õendustudengitele õppe- ja praktikabaasiks.

Tallinna tervishoiu kõrgkoolis on nüüdsest vastvalminud kõrgtehnoloogiline simulatsioonikeskus, seega on keerukate erialaoskuste õppimisel ja erialade koostöö harjutamisel nüüdsest oluliselt kaasaegsemad võimalused.

SA Põhja- Eesti Regionaalhaigla  on õpetava haiglana panustanud intensiivõenduse ja vaimse tervise õenduse eriõe õppe ettevalmistamisse. Parimad praktikud asuvad õppejõududena tudengite ette ja praktika on võimalik sooritada haigla tipposakondades ja kiirabis.

Sel aastal koolitatakse Tallinna tervishoiu kõrgkoolis kolm eriõe suunda: terviseõendus, intensiivõendus ja vaimse tervise õendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles