Hoiatus: petised pakuvad autistidele ravimina valgendajat

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt.
Illustreeriv pilt. Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedias püütakse Eestisautismispektri häirega inimesi ja nende omakseid eksitada, turundades neile väidetava ravimina MMS-nimelist ühendit, kloordioksiidi, mis on sisuliselt valgendaja, hoiatas Tallinna ja Harjumaa Autismiühing.

«Nii USAs kui paljudes Euroopa riikides on pädevad ametivõimud juba aastaid tagasi avalikult tauninud vastavaid müügiskeeme ja lükanud ümber nii MMSi turundajate väited kui ka hoiatanud selle tarvitamisega seotud tõsiste terviseriskide eest,» teatas autismiühing.

«On äärmiselt kahetsusväärne, et nüüd soovitakse inimeste teadmatust ja meeleheidet ära kasutada ka Eestis, eriti šokeeriv aga see, et ohtu seatakse laste elu ja tervis,» seisab pressiteates.

«Peame enda kohuseks hoiatada kõiki autismispektri häirega isikuid ja nende lähedasi, et siiani puudub igasugune teaduspõhine informatsioon, mis toetaks väiteid nagu aitaks MMS autismi ravida või seotud vaevusi leevendada. Autism on kompleksne närvisüsteemi häire, millel teadaolevalt puudub ravi,» kirjutas autismiühing.

Tallinna ja Harjumaa Autismiühing kutsub kõiki autismiga seotud inimesi üles lähtuma eri teraapiate ja ravimeetodite sobivuse hindamisel ainult koolitatud spetsialistide arvamusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles