Personaaltreener: mõtteid suunates efektiivsemalt treenima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtetel on suur jõud
Mõtetel on suur jõud Foto: SCANPIX

Meil kõigil on oma viisid, kuidas treenime. Võibolla meeldib meile joosta, käia joogatunnis või surfata. Mõne jaoks on tähtis kanda uusimat treeningvarustust, teise jaoks on see ebaoluline.

Kui palju oled sa mõelnud oma mõtete olulisusele treenimisel? Me võime kulutada aega viimase rattamudeli või treeningtossude väljaselgitamisele, ent kui me ei treeni ega suuna oma mõtteid õigesti, ei saavuta me treenimisel isiklikku maksimaalset potentsiaali.

Lihtsamalt öeldes: kui me soovime, et meie keha oleks vormis, peab olema vormis ka meie vaimne pool.

Kuidas oma meeli treenida

Mentaalse tasakaalu säilitamine on esmatähtis , kui soovid, et treenimine oleks maksimaalselt efektiivne, treeningud muutuksid nauditavamaks ja jätkusuutlikuks.

Kõik, mida sa peaksid tegema, on astuma eemale sellest püsivast igapäeva mõttevoolust, mis sinu mõtetes segadust tekitab. Sellega lood sa mõtetes rohkem ruumi, mis annab sulle võimaluse olla teadlik praegusest hetkest ja viia fookus treeningule, mida teed. See on tähelepanu suunamine – teekond mentaalse tasakaalu juurde, mis on oluline olümpiasportlastest tavainimesteni nagu sina ja mina.

Mentaalseks tasakaaluks ongi oluline tähelepanu suunamine, mis annab meile selguse ja võime segajatest mööda vaadata. Treenimisel annab see meile kindluse oma keha loomulikul viisil ja parima võimekusega liigutada. Kujutle end ujumas suunates oma tähelepanu ja fookuse igale täiuslikule käetõmbele, perfektse ajastuse ning kergusega. Viiesaja meetri läbimine sellisel viisil on täiesti midagi muud kui sama pikkuse läbimine muretsedes töö või õhtusöögi pärast. Seega, parimate tulemuste saavutamiseks peaksime suunama kogu oma tähelepanu treeningule, mida teeme.

Proovi järgmisi soovitusi oma mentaalse tasakaalu parandamiseks:

1. Õpi mediteerima, et oma fookust teravdada ja mõtteid lõdvestada.

2. Tee kindlaks oma motivatsioon. Mida sa soovid treeninguga saavutada? Kui see on selge, saavutad suurema tõenäosusega oma eesmärgid.

3. Püstita realistlikke, saavutatavaid eesmärke. Tee selgeks, milliseid väikeseid samme pead astuma, et liikuda oma lõpp-eesmärgi suunas.

4. Loo harjumus. Sama koht, sama aeg on harjumuse loomise juures väga olulised. Seega – leia parim aeg päevast, mil sa tead, et saad treenima minna.

5. Kasuta oma kujutlusvõimet. Oma treeningu läbimõtlemine annab sulle kiiremaid tulemusi ja tõstab enesekindlust. Professionaalsed sportlased on seda teinud juba aastakümneid – liitu nendega!

6. Mõtle vähem, tee rohkem. Kasuta oma tähelepanu, et hetke fookust säilitada. Lase oma mööduvatel mõtetel minna ja naudi efektiivset treeningut. Ära võta telefoni oma treeningule kaasa!

7. Ole paindlik. Elus ei lähe asjad alati plaanipäraselt, nii, et kui sul jääb treening või paar vahele, siis lihtsalt lepi sellega ja alusta esimesel võimalusel uuesti.

8. Lõbutse. Treenimine peaks olema lõbus, seega ära sunni end igapäevaselt maksimumini pingutama. Vastasel juhul võib treening muutuda vastumeelseks. Võta igapäevaselt treenimist kui hetke enda jaoks toimekal päeval, mitte kohustust, mida pead täitma.

9. Kiida ennast. Tunne end hästi kui oled treeningu lõpetanud – see rahustab sinu meeli ja tekitab uut tahet jälle treenida.

10. Seo liikumine oma ellu. Otsi võimalusi olla igapäevaselt aktiivsem – olgu selleks rattasõit tööle või liikuvamad mängud oma lastega.

Mentaalne tasakaal treenimise juures on väga oluline. Kui sinu mõtted on fokusseeritud ja oled teadlik oma treeningeesmärkidest, siis sinu keha on võimekam, tugevam ja vormis. Ning mis kõige parem – ka treeningud muutuvad sinu jaoks nauditavamateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles