Port MMSist: eksperimenteerimist ei tohiks massidesse lasta

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port
Kristjan Port Foto: Erakogu

Tallinna Ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor Kristjan Port tõdes MMSi ehk kloordioksiidi nii-öelda imevõimetest rääkides, et inimkond areneb läbi uute asjade proovimise, kuid selle ülesande on siiani võtnud enda peale peamiselt teadus, mistõttu tema sõnul ei tohiks eksperimenteerimist massidesse lubada.

Port rääkis ETV saates «Ringvaade», et alati on võimalus, et mingi mürk mõjubki organismile hästi ja ravib paljusid asju, kuid MMSi tuleks tema sõnul kontrollida, et selgitada välja, kas sellega kaasnev hüve ei jää alla sellega kaasnevale halvale poolele, vahendas ERR Uudised.

«Juhul kui see poleks ohtlik aine, siis sellise platseeboefektiga võivad inimesed ju küllalt kaugele jõuda ja ohutute ainetega võib üleüldse mingit sotsiaalset mängu mängida, aga tegemist on sõna otseses mõttes mürgiga ja ohtliku ainega - on ka surmajuhtumeid olnud,» rääkis Port.

«Niimoodi inimkond läbi uute asjade proovimise edasi lähebki, aga me teame, et teadus on võtnud selle ülesande peamiselt iseendale, et teevad need vead ise ära. Sellist eksperimenteerimist ei tohiks lasta ikkagi massidesse,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles