Politsei alustas MMSi tarvitamise asjus väärteomenetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMS.
MMS. Foto: Lugejapilt

Põhja prefektuur käivitas kloordioksiidi ehk MMSi levitamise ja tarvitamise asjaolude väljaselgitamiseks väärteomenetluse.

«Korrakaitsjad kontrollivad jätkuvalt nii sotsiaalmeedias kirjutatu kui ka inimestelt saadud vihjete alusel kõikvõimlikku infot, kaas arvatud seda, kas aine levitamine on kooskõlas seadustega,» selgitas prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich BNSile.

«Kuna hetkel ei ole veel päris selge, mis on vedeliku täpne koostisosa, soovitame pigem selle tarvitamisest hoiduda. Samuti julgustame jätkuvalt kõigist sellistest juhtumitest, kus on teada, et nimetatud aine andmine lastele on nende tervisele kahju tekitanud või ohtu seadnud, anda sellest politseile teada,» rääkis Uldrich.

Ta lisas, et praeguseks on sotsiaalmeedias tegutsenud foorum, kus lapsevanemad aine tarvitamise kogemusi jagasid, oma avaliku tegevuse lõpetanud.

Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et Eestis on rühmitus, mis peab mürgist kloordioksiidi imeravimiks ja kasutab seda ka lastel. Facebooki kinnises grupis kogunevad jüngrid peavad kloordioksiidi imerohuks, mis ravib kõike alates külmetusest kuni autismi ja aidsini. Lastel kloordioksiidi mürgistusega kaasnevat oksendamist ja kõhulahtisust peavad nad aine ravitoime ilminguks.

Rohkem kui 3200 liikmega kloordioksiidi propageerijate Facebooki grupp on praeguseks salastatud ja nähtav ainult grupi liikmetele. Grupiga liitumine oli ka enne laiema avalikkuse ette jõudmist kinnine.

Terviseameti kinnitusel on kinnises kommuunis ravimise eesmärgil soovitatav naatriumklorit (NaClO2) tugev oksüdeerija, mis muundatakse happelistes tingimustes kloordioksiidiks. Tegemist enamasti tööstuses ja desinfitseerimisvahendina kasutatava ainega, mille tarvitamine on ohtlik ja võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles