«AK» katse: mida teeb MMS kindaga?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis «Aktuaalse kaamera» uudisloost.
Kuvatõmmis «Aktuaalse kaamera» uudisloost. Foto: Aktuaalne Kaamera

ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera» selgitas AHHAA teaduskeskuse abiga välja, mis aine on kloordioksiid ning mida teeb selle toimeaine musta värvi kindale.

AHHAA teaduskeskuse juhatuse esimehe Andres Juure sõnul on kloordioksiid vedelik, millel on tõepoolest desinfitseeriv toime. Sellega saab puhastada basseinivett või desinfitseerida WC-potti.

«Miskipärast on aga inimesed leidnud, et tore on ennast sellega desinfitseerida ka seestpoolt,» tõdes ta ja lisas, et inimese soolestikus väga palju baktereid ja neid on seedimise jaoks tarvis. Kui neid aga desinfitseerima hakata, surevad nii bakterid kui ka tihtipeale organism ise.

MMSi toime näitlikustamiseks võttis «AK» AHHAA teaduskeskuse lähedal asuva Aura keskuse ujulast basseini puhastamiseks mõeldud kaltsium hüpokloriidi, millel on sama toimeaine nagu MMSil. Ainet segati veega ja valati musta värvi kindale.

Kinnas nägi välja selline:

Kuvatõmmis «AK» uudisloost.
Kuvatõmmis «AK» uudisloost. Foto: Aktuaalne Kaamera

«AK» ajakirjanik uuris Juurelt, kas seesugune näeb välja ka inimesed sisemus. «No inimene pole riidest ja päris samasugune asi nüüd inimese sees kindlasti ei juhtu,» ütles Juur. Samas tõdes ta, et internetist leiab infot selle kohta, et MMSiga on olnud juba 2008. aastast mitu surmajuhtumit ning mitmes riigis on see ära keelatud.

Katse uudisklippi näeb alates 4.28 minutist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles