ITK eriarstid hakkavad ka Kuressaares tööle

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegused linna keskhaiglad Ida-Tallinna keskhaigla ja AS Lääne-Tallinna keskhaigla peaksid ühinema uueks haiglaks – Tallinna Haiglaks.
Praegused linna keskhaiglad Ida-Tallinna keskhaigla ja AS Lääne-Tallinna keskhaigla peaksid ühinema uueks haiglaks – Tallinna Haiglaks. Foto: Andres Haabu / Postimees

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) arstid hakkavad Kuressaare haiglas osutama vajalikke eriarsti vastuvõtte, aidates seeläbi parandada tervishoiuteenuste kättesaadavust Saare maakonna elanikele.

«Meie personal koosneb oma eriala tippspetsialistidest ning kogemuste vahetamine ning enesetäiendamine on loomulik osa haigla igapäevatööst,» kinnitas ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee, lisades, et haiglale on alati olnud oluline teha koostööd teiste Eesti haiglatega. Üks sellekohane koostöölepe sõlmiti eile ITK ja Kuressaare haigla vahel.

Kuressaare haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu sõnul annab koostöölepe Saaremaa elanikkonna arstiabi kättesaadavusele juurde palju. «Ida-Tallinna Keskhaigla näol on tegu tugeva koostööpartneriga, kelle abil jõuab Saaremaa patsiendini parim erialaspetsialistide poolt pakutav arstiabi,» rääkis Sarapuu.

Tema sõnul on Kuressaare haigla teinud varasemalt edukalt koostööd Tartu ülikooli kliinikumiga on olnud edukas ja see julgustas sõlmima ka teiste haiglatega samalaadseid koostööleppeid. «Just tugeva keskhaigla kuvandit kandev ITK oli seetõttu lepingupartneriks sobivaim,» märkis Sarapuu.

Sõlmitud koostöölepe hõlmab ambulatoorse arstiabi osutamist, haigla personali kvalifikatsiooni tõstmiseks vajaliku õppe- ja teadustöö läbiviimist ning uute ravimeetodite rakendamist konverentside, seminaride ja õppuste näol.

Samuti tähendab see ühtsete tegevusjuhiste koostamist ja rakendamist III raskusastme patsientide suunamiseks ja jätkuraviks, lisaks meditsiinilise informatsiooni ning  meditsiinitehnika-alaste kogemuste vahetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles